Himachal GK MCQs (Valleys) – 1

By | July 1, 2017

1. Rupin Valley is in …………..district.

A. Kullu

B. Mandi

C. Kinnaur

D. Chamba

2. Dun and Saprun valleys are located in……..district.

A. Kinnaur

B. Sirmaur

C. Solan

D. Lahaul-Spiti

3. Kunihar valley starts from:

A. Gutekar

B. Tukdiya

C. Kunni Khad

D. Bandla

4. What is the altitude of Pangi valley?

A. 14,528 ft.

B. 14,628 ft.

C. 14,728 ft.

D. 14,428 ft.

5. In which district Hangrang valley is located?

A. Kullu

B. Kinnaur

C. Sirmaur

D. Shimla

6. Which of the following places is called as ‘Valley of Gods’?

A. Mandi

B. Chamba

C. Kullu

D. Kangra

7. Mulgan Valley is located in……………district:

A. Kinnaur 

B. Kullu

C. Chamba

D. Lahaul-Spiti

8. The most beautiful valley of district Kinnaur is:

A. Morang

B. Ribba

C. Kaanam 

D. Sangla

9. Pin valley is located in………….

A. Spiti 

B. Kelong

C. Kinnaur

D. Shillai

10. In which district Pattan Valley is located?

A. Kullu

B. Shimla

C. Kinnaur

D. Lahaul-Spiti

11. Kangra and Kullu valleys are formed by which river?

A. Ravi

B. Beas

C. Chenab

D. Satluj

12. Bandar Valley is located in…………

A. Kullu

B. Kangra

C. Chamba

D. NOTA

13. Kamru village is located in which of the following valleys?

A. Hangrang

B. Mulgan

C. Sangla

D. Sorang

Answers: 1-c, 2-c, 3-c, 4-a, 5-b, 6-c, 7-a, 8-d, 9-a, 10-d, 11-b, 12-c, 13-c.

Liked the post? We’re a non-profit website. Make a donation and help us build our work.

Sharing is caring!

5 thoughts on “Himachal GK MCQs (Valleys) – 1

  1. Anurag Negi

    mulgun valleys is in which district kinnaur or lahaul spiti please confirm it somene is saying kinnaur and some is saying lahaul spiti

    Reply
  2. Vijay Rana

    Cool Quiz. Kindly Introduce some Online Test Series for GK and other sections as well.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *